top of page
Пошук
  • Valerii Pekar

Що дає Школа нового мислення?

Три речі: карта, поштовх і спільнота.

1. Карта. Ми розгортаємо перед учасниками й учасницями навчальної програми велику панораму людського розвитку на особистісному та суспільному рівнях, ґрунтовану на так званій інтегральній філософії, яка стверджує еволюційність та взаємопов’язаність всіх процесів. Кожен і кожна мають можливість знайти на великій карті людського розвитку себе, свою команду, організацію, націю. Карта є передумовою руху — якщо ми не знаємо, де ми є і куди прямуємо, рух можливий лише випадковий, броунівський. Знайти себе і побачити напрямок — передумова руху.


2. Поштовх. Недостатньо знати точку перебування та напрямок, треба ще знайти сили й наснагу зробити перший крок по стежині — той самий перший крок, з якого починається велика подорож. А часом і стежини нема, адже шлях з’являється під ногами того, хто йде. І тут вже точно підручники не допоможуть. Можна знати дорогу теоретично, але ніколи не зробити кроку. Наснага народжується у групі, в команді — так влаштовані люди.

3. Спільнота. А це третя необхідна умова. Хочеш іти швидко — йди один, хочеш іти далеко — йди разом. Надихати інших, щоб, у свою чергу, отримати від них натхнення. Підтримувати одне одного на шляху. Будувати мости та переправи. Знайти нових друзів такого рівня, про який мріяв. Відкрити разом нові обрії й продовжити цю дружбу за межами навчальної програми.

Оці три речі: карта, поштовх і спільнота. Це і є Школа нового мислення.






28 переглядів0 коментарів
bottom of page